Războinice feministe: de ce luptă pentru femei stăpânește

Blaze mă pune în față. Nu se simte ca un act politic, dar este frumoasă și miroase a unt de cacao și voi crede orice îmi spune. „Am crescut la lupte, m-a crescut, este al treilea părinte al meu”, spune ea cu grijă. „Atunci mi-am făcut debutul în urmă cu doi ani și acum mă uit la mine.” Capul meu este ghemuit undeva lângă sânii ei. „Nu m-am simțit niciodată mai puternic sau mai încrezător decât acum. Îmi hrănesc energia mulțimii, ador emoția ei – sunt menită să fiu aici. ”

Sunt multe de spus pentru femeile care se simt împuternicite de forța lor fizică și ocupă spațiul. zgomotos și agresiv în lumea istoric sexistă, hiper-masculină a luptei. Și lupta a avut un rap deosebit de rău: femeile au lucrat în mod tradițional ca fete inelare pline de farmec.Și, când s-au luptat, au fost îndrumați să efectueze lupte de pisici „sexy”. Faptul că a fost predat și obiectivat a fost egal pentru curs. Facebook Twitter Pinterest Mercedez Blaze: „Nu m-am simțit niciodată mai puternic sau mai încrezător decât acum.” Fotografie: Antonio Olmos / The Observer

„Dar lucrurile s-au schimbat masiv, altfel nu aș fi aici”, spune Kinney. „Nu este vorba despre sexism sau privirea masculină, punem o performanță de forță și putere la fel de bună ca orice luptător masculin – făceam șase ședințe pe săptămână la sală și nouă în ring.”

Kinney are un tricou care citește Psycho Dyke. Nu te-ai confunda cu ea.Dar ea explică și de ce lumea luptei profesionale a fost zguduită de luptători ca ea.

Stella Cheeks și Erin Cline, gazdele podcastului de lupte feministe Not Your Demographic, spun că apelul crescând al luptei se reduce la faptul că voci ca ale lor se aud.

„Tendința către lupte mai incluzive a venit din partea fanilor”, spune Cheeks. „Sincer, cred că un spectacol precum Glow a reușit să obțină ecologizare, deoarece a existat un fanbase clar la femei care l-ar mânca și l-ar împărtăși cu prietenii.”

Seria Netflix cu Alison Brie și Marc Maron se bazează în mod liber pe echipajul vieții reale din anii ’80, „Superbe Doamne ale Luptei” și este adesea creditat cu stimularea interesului actual pentru lupta femeilor.Prima serie, descrisă ca New Yorker ca fiind inteligentă, revigorantă și „10 episoade de pură bucurie Silly String”, a fost în mare măsură salutată de comunitatea de lupte. Pofta de public pare să nu se estompeze; cea de-a treia serie are premiera vineri.

„Îmi place lupta pentru că este tot ce îmi place despre teatru”, explică Cline. „Este personajul, povestirea, lupta în scenă, catarsia. Îmi place să văd că luptătorii cad în personajele lor. Sigur, finalul este predeterminat, dar la fel este o joacă. Nu mă face să mă bucur mai puțin. ”

Atât Blaze cât și Kinney (ale căror nume reale sunt Gifty Boateng și Cydoni Trusste) sunt de acord că există un element de basm pentru ceea ce fac.

< p> „Este ca un vis”, spune Blaze.Kinney adaugă: „Poți ieși cu un meci planificat, dar există toate aceste modalități neașteptate prin care se poate ajunge acolo.” Ambele sunt o parte cheie a listei Eve Academy. Condusă de echipa soț-soție Dann și Emily Read, Eve se ocupă ca prima școală de lupte feministă din lume și organizează sesiuni de pregătire săptămânală – deschise tuturor femeilor – și lansează zeci de spectacole de lupte soldout pe an. Cuplul a fondat Eve în urmă cu un deceniu, după ce Emily a încetat lupta, dar a știut că dorește să-i facă un spațiu mai bun și mai corect.Ea a spus: „Am avut niște experiențe proaste și am vrut să fac o companie pentru toate femeile, care era un loc sigur, unde femeile nu ar trebui niciodată să se îngrijoreze de faptul că sunt bâjbâite de bărbați în ring sau colțate în vestiar cu băieți.” Facebook Twitter Pinterest Co-fondatoarea Evei, Emily Citește: „Învățăm femeile să fie puternice și puternice și să stea mari.” Fotografie: Antonio Olmos / The Observer

La baza Evei din Bethnal Green, estul Londrei, Dann mă vorbește prin istoria lor – meciurile de lupte Riot Grrrl, spectacolele de lupte punk și importanța conștiinței politice a Evei pentru succes.El are obiceiul nefericit de a vorbi despre femei, dar este dornic să-și promoveze talentul, spunând: „De prea multă vreme vedeam fete muncind de 10 ori mai tare decât băieții și nu li se oferea creditul sau oportunitățile pe care le meritau. Am schimbat asta. Ne arată că lupta nu vrea compania de lupte.

„Învățăm femeile să fie puternice și puternice și să stea mari. Când intră în cameră, oamenii acordă atenție ”, spune Emily. „Primim o mulțime de standup-uri și petreceri cu găini care vin la spectacolele noastre și ne place. Ei văd femei mai groase, care ar fi huiduite în alte spectacole de lupte sau aruncate ca niște răutăți și le iubesc. Ne-am reeducat publicul – orice mișcare care are o conotație sexuală este interzisă în emisiunile noastre.Orice fel de hărțuire, atacuri sau intimidări te face să fii aruncat. ”

Julia Hamer, mai cunoscută sub numele de Sweet Saraya, este o luptătoare profesionistă de 30 de ani și conduce Bellatrix, o altă companie de lupte de toate femeile din Norfolk. . Salută companiile prietenoase pentru femei, spunând: „Cred că Eve sunt uimitoare, le respect cu adevărat. Stilul nostru este diferit. Nu este o problemă pentru mine dacă publicul vă pasionează – cumpăra mai multe mărfuri dacă o fac. În plus, purtăm Lycra și puteți vedea totul. Nu încurajez ciudatul, dar trebuie să fii un pic real atunci când vine vorba de acest element cu lupta femeilor. ”

Hamer este matriarhul unei familii de lupte care a făcut obiectul documentarelor TV și a Film de lungmetraj din 2019 regizat de Stephen Merchant.Pentru ea, este evident de ce mai multe femei doresc să se lupte acum.

„Este un mod pur de a-și construi încrederea. Am văzut o mulțime de femei liniștite care se folosesc de lupte pentru a se construi mental, nu doar fizic. Ei vin timizi și sfâșie acoperișul un an mai târziu. Cu siguranță ajută femeile care au anxietate. ” Facebook Twitter Pinterest Nosheen Iqbal în strânsoarea lui Mercedez Blaze.Fotografie: Antonio Olmos / The Observer

Profesorul Kerry Howley de la Universitatea din Iowa spune că creșterea luptei femeilor ar putea fi o consecință a normelor culturale și sociale. „Pentru multe femei există o atracție către un mod de viață care nu este legat de dictatele„ bunăstării ”, de păstrarea anilor de viață, de a păstra cu atenție fiecare celulă de atacul inevitabil al entropiei”, spune ea.

Howley a petrecut trei ani umbrind luptători pentru cartea ei din 2014, Thrown, care a fost salutată de New York Times. „Există un fior în alergarea spre distrugere atunci când cultura te-a instruit să faci contrariul.Și există un fior absolut în privirea luptătorilor alergând spre distrugere în numele experienței. ”

Hamer este de acord și consideră că mentalitatea unui luptător poate fi unică. „Toți suntem ciudă”, râde ea. „Este o eliberare emoțională și fizică. Fiecare luptător are o poveste de povestit, iar pentru femeile care au fost deseori supuse abuzurilor și speriate într-un fel, lupta este o modalitate de a te construi din asta. WhatsAppPartajează pe MessengerReutilizează acest conținut

Author: admin