Marinarul francez, în vârstă de 73 de ani, câștigă cursa solo din întreaga lume fără instrumente moderne

Un marinar francez în vârstă de 73 de ani a câștigat o cursă de iahturi neobișnuită, în întreaga lume, după 212 de zile singur pe mare fără instrumente moderne, în ceea ce a fost prima sa victorie la navigație.

Luc Van Den Heede a sosit marți la Les Sables d’Olonne, în vestul Franței, cu iahtul său de 35 de metri Matmut, prima barcă care a terminat cursa Globului de Aur de 30.000 de mile. Dintre cei 19 marinari care au început în iulie anul trecut, doar cinci erau încă în cursă marți. Bun venit lui Hero pentru Robin Knox-Johnston – arhivă, aprilie 1969 Citiți mai multe

globul. El a lovit probleme în noiembrie, când catargul său a fost deteriorat în timpul unei furtuni din Oceanul de Sud.S-ar fi îndreptat spre teren pentru reparații, l-ar fi descalificat din cursă, așa că a asistat la daune el însuși pe mare înainte de a înconjura Capul Horn la scurt timp.

„Până atunci [nu] am abandonat niciodată o singură rasă” a spus el într-o conferință de presă marți. „Dar recunosc că urcarea pe un catarg nu mai este OK la vârsta mea. Am urcat de șapte ori. Cel mai rău lucru a fost încercarea de a desface pinii. Nu este ușor într-un atelier de pe uscat, dar înălțimea de șase metri este puțin [ca emisiunea TV de aventură] Fort Boyard “. Facebook Twitter Pinterest Jean-Luc van den Heede se apropie marți de linia de sosire a cursei Globul de Aur. Fotografie: Sébastien Salom-Gomis / AFP / Getty Images

Printre cei care l-au salutat marți pe Van Den Heede s-a numărat marinarul britanic Robin Knox-Johnston, care a câștigat singura altă cursă cu Globul de Aur acum 50 de ani.Cursa implică navigatori soli care navighează cu un sextant și hărți de hârtie și comunică doar ocazional cu lumea exterioară prin radio cu unde scurte. „Acum nu voi naviga în jurul lumii decât dacă cineva face un lucru grozav care încă mă interesează”, a spus el. „Dar hei, nu, nu intenționez să merg din nou în jurul lumii. Acestea fiind spuse, barca mea este de vânzare și pot face coaching…”

Author: Adam5811