George Ford: „Faceți lucruri într-un joc la care nu v-ați gândit niciodată”

În ziua în care ne întâlnim, George Ford este în ziare. Nu este ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut. Weekendul precedent Anglia a pierdut împotriva Țării Galilor la Cardiff. Owen Farrell – prietenul, coechipierul și căpitanul lui Ford – a avut un meci slab după propriile standarde, mai ales în ultimele 20 de minute când Anglia a scăpat de la 13-9 la 13-21 în jos. Ford a urmărit cum totul se desfășura de pe bancă.A fost prima dată de când Eddie Jones a preluat că Ford a fost un înlocuitor nefolosit și s-a întâmplat într-un meci când Anglia avea cu adevărat nevoie de el. „George Ford ar fi putut face toată diferența”, a scris Nick Evans în această lucrare. Aducerea lui George Ford ar fi putut ajuta Anglia să deblocheze apărarea Țării Galilor | Nick Evans Citește mai mult

Ford se apleacă înapoi când îi arăt articolul lui Evans și râde într-un mod care sugerează că nu știe foarte bine ce să spună. Îi spun că nu este doar Evans, în The Times, o altă jumătate de muscă veche, Stuart Barnes, a susținut că „Anglia avea nevoie de George Ford”.Ford se gândește o clipă. „Când ești pe bancă, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ești pregătit pentru o oportunitate ori de câte ori apare, iar dacă nu apare, decizia nu este decizia mea”, spune el . „Deci, trebuie doar să-l susțineți și să-l respectați indiferent de ce se întâmplă. Dar, evident, este frustrant să faci parte dintr-o echipă care a pierdut. ”

Ford are doar 25 de ani, dar are mai multe capace de meci de test la jumătate din joc decât oricine altcineva care joacă acum în Anglia. Cu 53 de ani, el este al treilea pe lista lor din toate timpurile, în spatele lui Jonny Wilkinson și Rob Andrew. Cei mai mulți dintre aceștia au venit în 2016 și 2017, când a fost o parte mereu prezentă a echipei care a câștigat 24 de teste din 25. Anglia folosea atunci doi jucători – Ford la jumătate, Farrell la centru. Dar după ce forma lor a scăzut în 2018, Ford a fost abandonat și Farrell a fost schimbat.Farrell este, fără îndoială, cel mai influent jucător al Angliei în acest moment, ceea ce înseamnă că, deocamdată, nu este foarte clar unde se potrivește Ford.

Se pare că există multe de vorbit aici, dar Ford își cântărește răspunsurile ca cu grijă în timp ce își face permisele. Poate că nu vrea să riște să-l supere pe Jones, sau poate că acesta este doar altul dintre cele mai mari junket-uri comerciale, dar nu va fi atras să vorbească dacă vrea să înceapă următorul meci al Angliei împotriva Italiei („din nou deciziile lor nu sunt deciziile noastre , antrenorii sunt cei care le fac apeluri), de ce Anglia s-a îndepărtat de a folosi doi jucători la 10 și 12 („cred că oamenii sunt prea prinși de asta”) sau dacă vrea ca aceștia să revină la acea strategie ( „Nici nu mă duc să cobor pe acel bulevard cu adevărat”).Facebook Twitter Pinterest George Ford: „Când ești pe bancă, trebuie să te asiguri că ești pregătit pentru o oportunitate”. Fotografie: David Rogers / Getty Images

Partea amuzantă este că Ford se deschide cu adevărat atunci când vorbește despre cât de important este să se exprime. Ford s-a aflat într-o formă excelentă pentru Leicester anul acesta și crede că se datorează parțial muncii pe care a făcut-o cu antrenorul mental Don MacPherson. „A fost incredibil pentru mine”, spune Ford.

Ford este un jucător natural de mingi, a fost de când era adolescent și a petrecut mult timp perfecționând aceste abilități instinctive. La urma urmei, sunt ceea ce l-a făcut să înceapă în echipa Angliei, în 2014. MacPherson a făcut Ford să se concentreze pe a fi „cea mai bună versiune a mea”.Întreb cum arată această versiune. „În cel mai bun caz mă simt alertă, simt zumzet, simt că zboară în jurul terenului și sunt o amenințare cu mingea în mână, dar în același timp, sunt calm și controlat, pe care tu trebuie să fiu ca un 10 și iau decizii bune. ”

Aceasta, spune el, mai mult decât orice altceva, este ceea ce vrea să fie cunoscut. „Lucrul care face ca o jumătate bună să iasă în evidență este luarea lor de decizii în acest moment.Dacă aveți capacitatea de a sparge linia, dacă aveți un joc bun de trecere, dacă aveți un joc bun de lovitură, puteți să vă scufundați în oricare dintre ele trei lucruri în acest moment. ” Arta constă în cunoașterea abilității pe care să o folosești când.

Ford nu crede că acest lucru vine cu antrenamentul – de fapt, spune el, antrenorul poate uneori să iasă în cale. „Pe măsură ce experimentezi mai mult, înveți mai multe despre joc, vorbești cu antrenorii despre structuri și sisteme și, înainte de a-ți da seama, devii prea implicat în a rămâne în structură, a rămâne în sistem. Crezi că trebuie să dai cu piciorul mingii în acest moment și trebuie să dai cu piciorul în acel spațiu și, înainte de a-ți da seama, nu iei singur decizii. Este foarte ușor să vă lăsați în această direcție.Și apoi pierzi acea instinctivitate care te-a făcut jucătorul în care te afli în primul rând. ”Elliot Daly găsește greșelile Angliei clar de văzut, dar mai greu de remediat Citește mai mult

Lucrarea Ford cu MacPherson, spune el, este totul despre ascuțirea acelor instincte făcând lucrări de vizualizare în zilele dinaintea meciului. „Voi fi sincer cu tine, uneori faci lucruri într-un joc la care nici nu te-ai gândit niciodată, dar instinctul tău preia.Vă puteți pregăti cât de mult doriți în timpul săptămânii, gândindu-vă ‘Am să dau cu piciorul în acel spațiu aici’, sau ‘Am să fug în acel spațiu acolo’, dar uneori instinctul doar preia ”. Deci, deși este „foarte dornic să se asigure că respect strategiile, tactica și planurile de joc ale antrenorilor”, el este mai îngrijorat „că păstrez ceea ce mă face unic”.

Cel mai bun sfat el a primit vreodată, spune el, a fost „fii tu însuți”, pentru că „este foarte ușor să intri într-un mediu de echipă și toată lumea îți spune că trebuie să faci lucruri diferite, trebuie să fii un fel de persoană sau ai nevoie să fii un astfel de jucător, dar motivul pentru care ajungi aici este că ești cine ești. Deci, bucură-te cât poți și fii tu însuți ”. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, nu vorbiți despre înregistrare.

Author: Adam5811