Felul în care americanii privesc eroii sportivi versus intelectuali spune multe

Dacă răspunsul este nu, reacția noastră inițială ar trebui să fie un ușor sentiment de rușine (și poate o căutare rapidă pe Google), dar mai probabil ar fi să batem joc și să respingem întrebarea cu un îngâmfat „Cui îi pasă?” Dar această demitere instantanee reflectă într-adevăr o tendință tulburătoare de anti-intelectualism leneș și arogant, care are consecințe foarte reale și periculoase pentru societatea americană.

Diferența dintre modul în care americanii îi privesc pe sportivi față de „intelectuali” este o piatră de încercare bună. pentru cum ne vedem pe noi înșine. O statistică a arătat că 93% dintre bărbați se uită la sport, în timp ce o alta concluzionează că aproximativ 60% dintre americani se consideră fani ai sportului. Numără-mă pe mine. Sunt recunoscător pentru dragostea Americii pentru sport, o dragoste pe care o împărtășesc în calitate de mare fan de baseball și baschet.Sportul s-a înrădăcinat în societatea noastră ca mijloc de activitate pentru sănătatea personală și ca instrument educațional de predare a valorilor morale precum sportivitatea, disciplina și munca în echipă. Și mai important, sportivii sunt pe locul doi după părinți ca modele pentru copii. În timp ce acest lucru pune o presiune mare asupra sportivilor, dintre care unii sunt încă foarte tineri ei înșiși, mulți alții au acceptat această responsabilitate.

În același timp, îmbrățișăm din ce în ce mai mult sportul, ultimii. anii au produs un anti-intelectualism în ascensiune, începând cu fapte, știință și logică. Anti-vaxxenii, cei care negează schimbările climatice, chiar și cei din pământul plat sunt în creștere. O parte din motivul acestui fapt este promovarea gândirii neclare ca declarație politică pozitivă.Toți acei oameni cărora li s-a spus la școală că opiniile lor nu au niciun sprijin semnificativ și sunt plini de erori logice se pot uni acum în ignoranță împărtășită prefăcându-se în etos conservator. Ei ajung să-și bată nasul la gânditorii „de elită”.

Președintele Trump este personajul principal care celebrează gândirea irațională ca un act patriotic. El este cel care stăpânește nebunul din salon care duce gloata într-o frenezie de linșaj. De fiecare dată când este o furtună de zăpadă, el comentează că aceasta este dovada că nu există încălzire globală. Și continuă să facă asta, în ciuda experților științifici care explică că există o mare diferență între vreme și climă. Așa cum explicațiile sale despre „cărbunele curat” arată o lipsă fundamentală de înțelegere a ceea ce înseamnă asta.Și există absolvirea crimelor lui Vladimir Putin din Rusia, Kim Jong-un din Coreea de Nord și Mohammed bin Salman din Arabia Saudită, în ciuda dovezilor prezentate de experții săi în informații. Acest tip de gândire încurcată a dus la desființarea protecțiilor APE, la atacuri asupra accesului alegătorilor și la corupție politică deschisă fără consecințe. Lecția pentru copiii noștri: ignorați faptele și dovezile dacă nu sunt de acord cu ceea ce vă avantajează personal. Chiar dacă înseamnă că toți ceilalți vor suferi. În mod ironic, aceasta este lecția opusă pe care o predă sportul despre sacrificiul pentru binele echipei.

Aceasta este filosofia anti-vaxxenilor, care și-au justificat prostia prin știință nedorită și medici discreditați.Este mai ușor să negi, să negi, să negi. La fel ca acei cetățeni de „bun simț” care condamnau cu voce tare existența germenilor, beneficiile penicilinei sau dovezile ADN-ului, un astfel de antiintelectualism duce la boală, moarte și blocarea progresului unei societăți.

Intelectualii nu-și ajută cauza atunci când disprețuiesc cultura pop și sportul, înjosindu-și marile realizări. Nici cultura înaltă, nici cultura pop nu sunt o măsură a inteligenței, ci doar a expunerii trecute. Orice încercare de a folosi oricare dintre acestea ca mijloc de a implica superioritate demonstrează o lipsă completă de înțelegere a ceea ce se străduiește să facă arta: să ne apropie, arătând că suntem cu toții egali în nevoile noastre de a iubi, de a fi iubiți și de a ne strădui să fim mai buni mâine. decât suntem astăzi.Reușim acest lucru înțelegând că ideea elegantă este la fel de înălțătoare ca și slam dunk-ul. Și că un triple play este la fel de grațios ca un arabesc baletic. A denigra atletul sau intelectul indică pe cineva care nu este demn de nici unul.

Author: Adam5811