Cangurii împachetează un pumn în al treilea sezon competițional AFLW

Înlocuind formatul final de șapte runde plus marele final, AFL a introdus conferințe și o scurtă serie finală. Echipa care termină în fruntea Conferinței A – care conține Western Bulldogs, Melbourne, Adelaide, Fremantle și North Melbourne – va lua echipa clasată pe locul doi în Conferința B – Brisbane Lions, Greater Western Sydney, Collingwood, Carlton și Geelong – și vice- versa. Câștigătorii vor juca apoi pentru premieră în marea finală. Georgia Nanscawen: Mai mulți jucători de hochei vor fi atrași de AFLW | Jack Banister Citește mai mult

În ciuda adăugării de noi echipe Geelong și North Melbourne, meciul rămâne la doar șapte runde, spre nemulțumirea fanilor care se așteptau la cel puțin nouă jocuri pentru fiecare club în acum 10 competiție pe echipe.În special, pisicile și cangurii nu se vor juca reciproc decât dacă se vor întâlni în finală – păcat, deoarece echipele extrem de apreciate par să fie ținute interesante în acest sezon.

Ambele s-au descurcat bine în ultimele lor meciuri de antrenament și luând în considerare meciul redus, aceste ieșiri de pre-sezon au oferit o perspectivă valoroasă asupra a ceea ce ne putem aștepta în 2019.

Nordul a fost dominant împotriva Melbourne, fostul atacant cheie al Collingwood, Moana Hope, care a dat două goluri, în timp ce Britt Gibson (fostul Lion) și Kate Gillespie-Jones (Carlton) a impresionat, de asemenea.

MVP-ul de anul trecut și fosta buldog câștigătoare de premier Emma Kearney vor conduce această cavalcadă de stele la North anul acesta și pe hârtie, cangurii arata cu siguranță pregătiți pentru succesul instant cu recruți precum Kaitlyn Ashmore (Brisbane), Emma King (Collingwood), Jasmine Garner (Collingwood), Danielle Hardiman (Carlton), Jasmine Grierson (Melbourne) și Tahlia Randall (Brisbane) la bord.

Melbourne, în ciuda faptului că a fost copleșit de North, arată în continuare o latură de calitate și ar fi putut fi stimulat de noua structură a finalelor, ratând cu ușurință mari dane finale în ultimele două sezoane.Shelley Scott și Elise O’Dea își asumă rolurile de co-căpitan, în timp ce Daisy Pearce stă sezonul în timpul sarcinii sale. pornirea a patru goluri, iar numărul 1 al draftului din 2018 a fost impresionant.Pisicilor li s-a dat o lovitură când a pierdut fundașul Elise Coventry pentru sezon cu o ACL ruptă și va fi, de asemenea, fără atacantul Richelle Cranston (recrutat din Melbourne) timp de două săptămâni după ce a fost suspendată pentru conduită dură.

numită căpitană și fostă demon, Melissa Hickey, nu a jucat, dar rămâne încrezătoare că va conduce noua echipă în prima rundă după ce și-a revenit după o accidentare la ACL. AFLW: Căpitanul inaugural al lui Cats, Melissa Hickey, caută triumf după adversitate. Skipper-ul Carlton, Brianna Davey, a revenit pe teren și a marcat patru goluri la întoarcerea din propria ruptură ACL. Noul antrenor Daniel Harford l-a mutat pe Davey pe pământ și ar putea anunța o nouă linie de atac dăunătoare pentru blues împreună cu specialiștii în goluri Darcy Vescio și Tayla Harris.Maddy Prespakis (preluat nr. 3 în draftul din 2018) va fi, de asemenea, unul de urmărit, în timp ce bluesii încearcă să treacă de lingura de lemn ultima dată afară.

Premierii care domnesc, Western Bulldogs, trebuie să se ocupe de pierderea golului principal de anul trecut, Brooke Lochland, care va rata aproape tot sezonul cu o fibulă fracturată. Nori de fitness rămân, de asemenea, peste selecția nr. 1 din draftul anului 2017, Isabel Huntington care, după ce și-a întors genunchiul drept reconstituit în decembrie, ar putea să nu meargă pe teren până târziu în sezon.

Dar căpitanul Bulldogilor Katie Brennan se va întoarce după controversata interdicție care a împiedicat-o să joace în marea finală de anul trecut.Răsturnarea acestei suspendări îi permite acum să joace în prima rundă alături de co-căpitanul nou numit Ellie Blackburn, iar Bulldogii par să pregătească o apărare puternică a steagului lor.

Collingwood are multe de îmbunătățit și are o serie de stele de înlocuit prin comerț și rănire. Multe priviri s-au îndreptat spre fostul internațional australian de netball, Sharni Layton, care a jucat în ruck în timpul loviturii de dinaintea sezonului, dar a părut că își găsește încă picioarele în joc.

Forma lui Adelaide arată bine, în ciuda faptului că și-a pierdut prima alegere are loc în Rhiannon Metcalfe până la un sezon care se încheie cu accidentarea la ACL și Jasmyn Hewett la o lovitură la gleznă. Dayna Cox și recrutul de baschet Jess Foley au fost entuziasmați să urmărească alături de noii recruți Renee Forth (GWS) și Sophie Li (Carlton).Co-căpitanii Powerhouse, Erin Phillips și Chelsea Randall, conduc din nou acuzația la Crows, sub noul antrenor Matthew Clarke, care îl înlocuiește pe antrenorul Bec Goddard, câștigător al premierului. pavilion cu Leah Kaslar preluând căpitanul, dar au fost contrariați de o ținută puternică GWS în meciul lor de antrenament, pierzând cu 47 de puncte. Favorita fanilor, importatorul irlandez Cora Staunton, a lovit trei goluri, iar GWS părea periculos chiar și fără participarea lui Alicia Eva și Jacinda Barclay.

Kiara Bowers a reușit în sfârșit să se întoarcă în parc pentru Fremantle după trei ani pe margine, dar Dockerii par să aibă încă mult de lucru.Ochii vor fi pe noul antrenor Trent Cooper pentru a vedea cum abordează noul sezon, mai ales ca unul dintre bărbați, împreună cu Clarke, să înlocuiască cele două antrenoare plecate. AFLW anunță patru noi echipe care se vor alătura sezonului 2020 Citește mai mult </p >

2019 va fi primul sezon fără femei în funcția de antrenor principal după ieșirile lui Bec Goddard și Michelle Cowan.Ieșirile lor anul trecut continuă să conducă conversația în jurul oportunităților pentru femeile din sportul profesional al femeilor.

Dar cu încă patru cluburi care urmează să intre în AFLW în 2020, sperăm că se vor prezenta mai multe oportunități, iar șeful AFL pentru fotbalul feminin, Nicole Livingstone, a declarat sâmbătă la emisiunea The Outer Sanctum de la ABC Radio Goddard s-ar putea muta în Queensland. „Dacă vă gândiți la extinderea noastră în 2020, acesta este un concept interesant…”

Author: Adam5811