Bernard Tomic „dăunează în mod deliberat” cultura tenisului australian, spune șeful TA

„Ne așteptăm ca jucătorii să fie respectuoși față de sport și unul de celălalt”, a spus Tiley într-un comunicat sâmbătă. „Bernard nu îndeplinește standardele de comportament și angajament față de sine, echipa sau sportul.Acum, el încearcă în mod deliberat să dăuneze acelei culturi, și nu pentru prima dată. ”Lleyton Hewitt închide disputa în curs de desfășurare cu Bernard Tomic. : „Da”. Căpitanul australian al Cupei Davis, Hewitt, s-a angajat să nu-l mai selecteze niciodată pe Tomic după o recentă explozie în timpul Australian Open.

Și Tiley, la o săptămână după ce și-a exprimat speranța, Tomic și Hewitt ar putea să-și repare relația fracturată, au criticat proaspăt jucător controversat. „Organizația noastră rămâne profund dezamăgită de lipsa de respect continuă din partea lui Bernard și a tatălui său”, a spus Tiley. „Am acordat mai mult de un deceniu de sprijin.În cele din urmă, trebuie să trasăm o linie atunci când comportamentul nu justifică sprijinul. ”

Hewitt a adăugat:„ Nu cred că este atât de mult să ceri, să te angajezi în sport, să vrei să joci pentru țara noastră. Asta este tot ce am cerut și voi ajuta pe oricare dintre acești băieți cât de mult pot, dar nu pot face totul pentru ei, trebuie să mă întâlnească la jumătatea drumului.

au fost câteva povești reale de succes în ultimii doi ani și unele dintre celelalte lucruri [îndepărtează] de succesul pe care l-au avut acești tipi. Acum avem câțiva jucători tineri, care sunt jucători serioși, care vor împinge spre, sperăm, primii 50, primii 20 din lume.Sunt doar un vehicul acolo pentru a-i putea ajuta atunci când au nevoie de el. ”

Tomic, după ce a pierdut în prima rundă la Australian Open din Melbourne, a fost dur de Hewitt, spunând că nu este plăcut în timp ce îl acuza că favorizează anumiți jucători. La rândul său, Hewitt a susținut că Tomic și-a amenințat familia.Săptămâna trecută, tatăl lui Tomic, John, a spus că Hewitt l-a lăsat pe fiul său traumatizat în 2010, presându-l să dezvăluie cine în Tennis Australia îi era „împotriva” – dar sâmbătă Tiley a refuzat acele afirmații.

„În ceea ce privește un presupus incident în 2010, nu suntem conștienți de vreo plângere formală depusă nici de John, nici de Bernard ”, a spus Tiley. „Atât Bernard cât și John s-au bucurat de mult sprijin din multe domenii ale vieții lor, inclusiv o perioadă lungă și susținută de angajament personal și efort din toată inima de la Lleyton Hewitt în calitate de căpitan al Cupei Davis. Lleyton are dreptate spunând că Bernard nu va fi luat în considerare pentru Cupa Davis. ”

Hewitt l-a înfrânat pe Tomic pentru selecția în egalitatea din Cupa Davis a Australiei împotriva Bosniei-Herțegovinei, pe care Australia a câștigat-o sâmbătă cu 4-0.Marți trecute, înainte de egalitate, Hewitt a refuzat să discute cu Tomic despre lupta sa în desfășurare. „Nu o să-mi pierd vremea cu asta acum”, a spus atunci Hewitt.

Biletul Australiei pentru finalele revigorate ale Cupei Davis a fost sigilat atunci când perechea de dublu John Peers și Jordan Thompson l-au trunchiat pe Mirza Basic și Tomislav Brkic 7-5, 6-1 la Memorial Drive din Adelaide. Debutantul australian Alexei Popyrin a completat golul cu o victorie cu 6-1, 7-6 (7-2) împotriva lui Nerman Fatic într-un cauciuc mort, cu al cincilea meci programat anulat.

„Acești băieți au luat acum la un alt nivel ”, a spus Hewitt despre echipa sa triumfătoare. „Am avut deplină credință în acești tipi. Finalele sunt departe…dar, la noiembrie, indiferent de format, vom merge acolo și îi vom oferi absolut tot ce avem. ”

Author: Adam5811