Amurgul lui Frankie Dettori trebuie să fie savurat, deoarece nu poate fi niciodată asortat

Cu siguranță nu arăta ca cineva care ar mai câștiga câștigători de cursă mare la 48 de ani, iar o carieră extinsă părea mai neplauzibilă încă când a fost interzisă de pe șa timp de șase luni, în decembrie 2012, după ce a testat pozitiv pentru cocaină după o plimbare în Franța. În acel moment, Dettori deja pierduse reținătorul cu operațiunea Godolphin a șeicul Mohammed, care garantase o aprovizionare constantă de campioni care să călărească timp de 20 de ani. El ar putea să aștepte cu nerăbdare doar să se strâmbe în jurul subterelor de curse atunci când s-a întors la acțiune – dacă s-ar întoarce deloc la acțiune. mijlocul celui mai bun sezon din întreaga sa carieră. Anii de glorie cu Godolphin au fost buni, dar la ritmul său actual de progres niciodată la fel de bun ca acesta.În 2001 Dettori a câștigat 16 câștigători ai grupului unu sau clasa I. În acest sezon el a bagat deja 11, cu cele mai mari premii ale campaniei încă de venit. Stanley Matthews și WG Grace încă mai jucau în anii 50. Și nicio rundă de veterani sportivi nu ar fi completă fără o mențiune pentru Gordie Howe, care a jucat hochei pe gheață în NHL de-a lungul a cinci decenii diferite și a fost inițiatorul „Gordie Howe Hat-Trick”: un obiectiv, un asistent și un luptă, toate în același joc. Facebook Twitter Pinterest Tom Brady, care sărbătorește al șaselea câștig de Super Bowl la 41 de ani, este unul dintre puținii selectați care au rămas la culmea sportului lor în 40 de ani. Fotografie: Robert Deutsch / USA Today Sports

Superstars, toate.Dar câți greci sportivi au fost la maximul lor, sau chiar aproape, în ultimii ani? Și câți au avut un anotimp în amurgul carierei lor, care nu numai că se potriveau, dar au trădat tot ceea ce a trecut înainte? Roger Federer rămâne o minunăție, capabil să ajungă și să câștige aproape o finală pentru bărbați de la Wimbledon la 37 de ani, dar niciodată nu se va îmbunătăți în sezonul său din 2006, când a ajuns în toate cele patru finale de mare slam și a câștigat trei.

Totori, totuși, este la șase câștigători ai grupului 1 distanță de cel mai bun sezon al vieții sale, la 32 de ani după ce a câștigat primul său câștigător în iunie 1987. Asta este, cu siguranță, încă șase decât majoritatea jocurilor pot spera să câștige în întreaga lor carieră și nu vor să fie ușor de realizat. Statutul legendar nu conferă imunitate împotriva prejudiciului, întrucât Jimmy Anderson știe prea bine.Încă de vineri, Dettori a fost aruncat când calul său s-a împiedicat imediat după linie. El trebuie să rămână norocos. Însă, dacă își poate menține rata actuală de grevă, Dettori va câștiga cea de-a 17-a cursă a Grupei Unu din 2019 cu ceva timp înainte de a ajunge la Longchamp la începutul lunii octombrie, pentru a călători cu acelasi uimitor Enable, în încercarea ei de a câștiga un al treilea Prix de l ‘fără precedent. Arcul de Triumf. Această întâlnire marchează începutul unei șase săptămâni frenetice de curse în campionat în Europa și dincolo de asta va oferi multe mai multe oportunități pentru a adăuga în totalul carierei sale aproape 250 de victorii de nivel superior. Kademul câștigă Stewards ‘Cup pentru a pune cel puțin o carte din categoria Goodwood în the red Citește mai mult

Lester Piggott este singurul alt jockey din ultima jumătate de secol care a abordat nivelul de succes, recunoaștere publică și durabilitate al Dettori.El a fost campionul jockey de 11 ori, în timp ce Dettori a revendicat doar trei titluri, în 1994, 1995 și 2004 (deși s-ar fi putut opri 100 de persoane pe stradă în fiecare an de atunci și le-a cerut să numească jockey-ul campionului, iar Dettori ar fi depășit sondaj de fiecare dată). Piggott a călărit și el un câștigător Classic la 56 de ani și a venit cu unul dintre cele mai mari călătorii din toate timpurile în Royal Academy, la câteva săptămâni după ce a depus din nou cererea de a-și elibera permisul de jockey și la doi ani după ce a ieșit din închisoare, după ce a servit 12 luni pentru evaziune fiscală.

Dar, în timp ce se poate argumenta care dintre cele mai multe sezoane ale lui Piggott a fost cea mai mare, candidații evidenti sunt în anii 60 și 70, probabil în frunte cu sezonul Triple Crown din Nijinsky, în 1970. Dettori, la 48 de ani, este ridicându-și propria bară.

Unii pot susține că comparațiile cu alte sporturi nu au sens.În cursă, până la urmă, calul este atletul primar. Cascadele sunt, din fericire, ocazionale, iar Dettori nu trebuie să facă față cu bătăile constante, care tremură de oase, care, să zicem, un sfert din NFL ca Tom Brady – care a câștigat al șaselea Super Bowl la 41 de ani în acest an – acceptă drept rutină. Așadar, merită să luăm în considerare ce face un jockey.

Un călăreț nu poate transforma un măgar într-un câștigător de la Derby sau să convingă orice cal să alerge mai repede decât genele și fiziologia îi permit. Treaba este să direcționezi un traseu de la standurile de pornire la linia de sosire cât mai rapid și eficient, în timp ce o duzină sau mai mulți colegi de jocuri încearcă să facă același lucru și necesită o amestecare rară de forță, echilibru și gândire nefericită în mijlocul agitației. și patul unei rase. Un cal acoperă cinci lungimi pe secundă în etapele de închidere ale unei curse.Pierderea 0.02sec în timpul unui concurs de o jumătate de milă ar putea fi diferența dintre victorie și înfrângere. Facebook Twitter Pinterest Frankie Dettori sărbătorește câștigarea Cupei Crescătorilor, călăritul clasic al pasiunii Raven’s Pass. Fotografie: Mike Blake / Reuters

Trecerea timpului ar trebui să-și pună cu adevărat în valoare toate calitățile esențiale ale unui jockey, nu în ultimul rând, când mulți călăreți Flat, în special, operează pe un regim alimentar care se reduce la malnutriție. . Dar puterile lui Dettori par mai puternice ca niciodată.Fiecare fan de curse are un moment preferat în Dettori din ultimii 30 de ani, iar pentru mulți poate fi în continuare al șaptelea câștigător la Ascot în ziua sa din toate zilele.

Alegerea mea ar fi Breeders ‘Cup Classic la Moș Anita în 2008, când Dettori a călărit Raven’s Pass împotriva lui Curlin, favorita fierbinte și câștigătoare a cursei cu un an mai devreme. Comentatorul piesei i-a dat lui Curlin un strigăt uriaș la întoarcerea spre casă – „și uită-te la Curlin mergi… este credibil?” – dar chiar și în timp ce cobora în jurul virajului, ochiul era atras de calul și jocul care-l urmăreau de parcă era atașat de favorit de o frânghie.Rămâne singura victorie din clasic pentru un cal antrenat în Marea Britanie, iar Dettori – un înlocuitor întârziat al lui Jimmy Fortune – a fost cel mai bine strălucit.

El adaugă încă amintiri proaspete, inclusiv un patru -timer care aproape că a adus industria de pariuri în genunchi la Ascot acum două luni. Enable se îndreaptă spre Paris și Too Darn Hot, câștigătoarea Sussex Stakes din această săptămână, către Mile Cupei Crescătorilor. Curse plate trebuie să prețuiască aceste momente, deoarece nu se îmbunătățește mai mult decât atât.

Author: admin