Barcelona, ​​la atacul tronului golului de la Real Madrid

Rivalitatea dintre Real Madrid și Barcelona este la fel de veche ca Liga noastră. Cei doi giganți ai fotbalului nostru au petrecut zeci de ani în care a jucat un puls în care, deși în termeni globali echipa din Madrid câștigă, Barça a fost marele protagonist al ultimelor sezoane.

De exemplu, culma supremă a Ligii din ultimul deceniu este fără îndoială. Barça a câștigat șapte din ultimele zece ediții ale turneului, față de cele două cucerite de Madrid. Azulgranii au profitat de ultimele sezoane pentru a reduce distanțele în palmaresul ligii, unde catalanii sunt din ce în ce mai aproape de capitală.Astăzi, Real Madrid este clubul cu cele mai multe ligi (33), urmat de fanii Barcelonei, care au 27 de ani.

O altă dintre marile lupte conduse de cei doi uriași este în terenul de notare. De când a început să se joace campionatul de ligă, în sezonul 28-29, Barcelona și Real Madrid și-au mărit recordurile de goluri marcate, până când au devenit cele două echipe cu cel mai mare punctaj din fotbalul nostru. Astfel, rivalitatea lor s-a mutat în această zonă și de câteva decenii au luptat pentru a fi echipa cu cele mai multe goluri din Spania.

Astăzi, Real Madrid conduce acest clasament cu 6.137 de goluri marcate. Cu toate acestea, pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp, această înregistrare este amenințată. De fapt, el ar putea pierde această condiție de golgheter istoric chiar în această zi.Barcelona este doar o țintă distanță de bezea, cu 6.136 în favoare.

Astfel, dacă Barça se va încheia a doua zi marcând încă două goluri decât cele ale lui Zinedine Zidane, acestea ar lua conducerea a clasificării istorice a marcatorilor. Ar fi un punct de reper pe care catalanii nu l-au atins de mai bine de jumătate de secol. Mai exact, din sezonul deja îndepărtat 61-62, ultimul în care Barcelona a reușit să termine cursul în fruntea clasamentului general al competiției.

Author: admin