Athletic: Ziganda pentru contabil și încredere

Athletic se întoarce acasă cu înfrângerea. Primul din Liga din 5 noiembrie trecut, când a cedat cu 3-1 la Celta. Leii opresc blatul. În cele 10 jocuri fără a pierde, au adăugat 16 puncte, ceea ce nu a fost să lanseze rachete, dar cel puțin a avut saltea că în fiecare săptămână au apucat ceva. Materialul subțire al rezultatului a fost sfâșiat.

Din ultimele 33 de puncte în joc, Athletic a obținut unul mai puțin de jumătate.În bilanțul primelor trei jocuri din runda a doua, echipa este negativă în comparație cu ceea ce s-a adăugat la începutul cursului: trece de la 7 puncte în debutul cu Getafe, Eibar și Girona la o pradă de 2 înaintea lor trei adversari de pe a doua pagină a calendarului.

După fluierul primit la San Mamés împotriva lui Eibar, echipa rojiblanco a avut nevoie de o schimbare de direcție la Girona. Dar a început la fel de prost cum s-a sfârșit. Ziganda a propus o schimbare de sistem și a decis să joace cu trei centre și două benzi (Lekue și debutantul Andoni López) care au trecut de la mijlocul terenului au durat mai mult de jumătate de oră.Proaspătul lansat Andoni a intrat nervos și kilogramele de tensiune au scăzut după ce a comis un penalty în prima sa acțiune defensivă din categorie. Îmi este greu să depășesc aceste numere. Încă un pas i-ar fi permis să se potrivească cu Juan Urkizu, care a ajuns la unsprezece întâlniri de două ori, sau Ronnie Allen. În fața lor sunt foarte puțini. Ferdinand Daucik a fost 13 jocuri fără a pierde în 1956, iar Javier Clemente a reușit două etape de 14 (1985) și 15 jocuri (1984). Antrenorul principal a fost Frederic Pentland, care în sezonul 1929-30 nu a pierdut în întregul campionat. El a fost 18 jocuri neînvins, cu 12 victorii și 6 remize.

Author: admin